Ramadāna konkurss 2014 Muslimu pasaule

Iftārs Ēģiptē

 

 

Pirmajā darbības gadā (2014), parislamu.lv organizēja pirmo Ramadāna rakstu konkursu. Aicinājām latviešu muslimus, kas dzīvo dažādās muslimu valstīs, pastāstīt par iftāra tradīcijām viņu pasaules malā.

 

 

Iftārs pasaulē: Hurghada, Ēģipte

Latviešu muslima Ilze Leila Strūberga dzīvo Ēģiptē jau aptuveni astoņus gadus. Precējusies ar ēģiptieti, viņa ir divu dēlu māte un veiksmīga tūrisma biznesa īpašniece. Viņa pieņēma islāmu aptuveni pirms 5,5 gadiem. Ilze Leila stāsta parislamu.lv, kā iftārs notiek un kas tiek likts galdā viņas mājās.

Iftārs pasaulē: Stambula, Turcija

Nesen islāmu pieņēmusī latviešu rakstniece Laima Kota (Muktupāvela) dzīvo Stambulā. Ar parislamu.lv, viņa dalās savos iespaidos par to, kā iftārs noris Turcijā.

Iftārs pasaulē: Karāči, Pakistāna

Kopā ar savu ģimeni – vīru un trīs bērniem – latviešu muslima Laila Brence dzīvo Pakistānā jau četrpadsmito gadu. Parislamu.lv viņa stāsta par dažādajiem iftāra aspektiem Karāči.

Iftārs pasaulē: Pravieša (s) masdžida

Nesen Medīnas universitāti beigušais Latvijas muslims Imrāns Oļegs Petrovs stāsta parislamu.lv par to, kā iftārs notiek un kas tajā tiek ēsts Pravieša (s) masdžidā Medīnā.



  • Atstāt komentāru