Mediatēka _

Korāns: Sūra Veltīšanās Vienam (Al-Ikhlās)

Ja vēlies klausīties arī citu Korāna sūru recitāciju un vienlaikus lasīt to tulkojumu latviski, dodies šeit.

Imants Kalniņš tulkojis Korānu latviski

Slavenais komponists izdod grāmatu. Par Allāhu. Latviskuma simbols Imants Kalniņš iztulkojis Korānu un uzskata, ka Rīgai vajadzīga īsta mošeja.

Kas ir viendievība – monoteisms islāmā

Salmāns Abu Dāvūds skaidro islāma pašu svarīgāko pamattēzi – ticību vienam Dievam.

Islāms Latvijā

Latvijā ir cilvēki, kuri pieņēmuši Islāmu – otru lielāko reliģiju pasaulē. To ir izdarījusi arī Fatima Una. Viņa ir 17 gadus jauna latviete – musulmaniete, kura pieņēmusi Islāmu no 15 gadu vecuma. Tomēr sabiedrībā nav skaidrības, ko nozīmē Islāms – kas reliģijā ir atļauts un kas aizliegts?

Ticība priekšnoteikšanai


Salmāns Abu Dāvūds skaidro islāma koncepciju par ticību priekšnoteikšanai (kadr – arābu val.).

Sabiedrību informē par islāma reliģiju

Skaidrojot informāciju par islāma reliģiju, tās saskarsmi ar Rietumiem, Rēzeknes tehnoloģiju akadēmijā mūžizglītības centrā sākts jauns neformālās izglītības kurss. Pirmā vieslekcija jau notikusi. Nākotnē plānots šādus kursus rīkot arī citviet Latvijā. Turpina LRT.

 Deputāti tiekas ar Latvijas musulmaņu pārstāvjiem

Atbraukt uz vietas un redzēt pašiem, nevis tikai klausīties nostāstus, un pie reizes noskaidrot, kā sadarboties patvēruma meklētāju jautājumā. Ar tādu mērķi Saeimas deputāti no Pilsonības un migrācijas lietu komisijas šodien devās uz Latvijas Islāma kultūras centru. Kamēr musulmaņu pārstāvji pauda gandarījumu, ka deputāti parādījuši piemēru pārējai Latvijai, kā nepastarpināti iepazīt musulmaņus, daļa deputātu arī pēc viesošanās redzēto uztvēra piesardzīgi. Kāpēc tā, stāsta Liene Barisa-Sermule.

Dienas personība 2015.10.06

RīgaTV 24 raidījums “Dienas personība ar Veltu Puriņu” katru darba dienu plkst. 09.30. Šodienas viesis: Latvijas Islāma kultūras centra preses sekretārs Roberts Klimovičs.

Kas notiek Latvijas islāmticīgo mošejā?

Kā Latvijā dzīvo islāmticīgie? Lai to noskaidrotu, devāmies uz Latvijas Islāma kultūras centru, kas jau vairāk nekā desmit gadus atrodas Rīgā, Brīvības ielā. Centra pārstāvis stāsta, ka «pēdējā laikā islāmticīgo skaits Latvijā strauji pieaugot un daudz latviešu pievēršoties islāmam.» Par to, vai bezdibenis starp Islāma reliģiju un Eiropas vērtībām, pilsoniskās sabiedrības jelkad būs pārvarams, variet paši izdarīt secinājumu.

Kā ir būt muslimai Latvijā? Latvietes Fātimas stāsts

Sabiedrībā uzvirmojušo diskusiju par to, vai ar likumu atļaut vai aizliegt Latvijā iebraukušajiem bēgļiem nēsāt parandžas, topošā mediķe Fatima (agrāk – Līga) vēro ar smaidu. Viņa jau trīs gadus sabiedrībai rāda tikai savas neaizsegtās acis – visu pārējo seju un augumu klāj audums, bet rokas – cimdi, trešdien vēstīja LTV «Panorāma».

Islāma sieviešu apģērbs

Latvijā ir tikai 4-5 islāmticīgas sievietes , kas nēsā sejas plīvurus, turklāt – visas latvietes, bet apspriešanā par sejas aizsega nēsāšanas aizliegumu jau iesasitījušās vairākas institūcijas.

Roberts Klimovičs TV24 raidījumā “Globuss”

  2015. gada janvāra Francijas notikumu rezultātā, Latvijas islāmticīgo kopiena piedzīvoja neierasti lielu pašmāju mediju uzmanību. Interviju skaits, kuras tika sniegtas gan TV un radio kanāliem, gan žurnāliem un laikrakstiem, pāris nedēļās pārsniedza vairāku gadu normu, pie tam vairumā no šīm intervijām, mediji deva iespēju runāt tieši par islāmu. Piedāvājam jums vēl vienu interviju ar Ahmedu Robertu Klimoviču TV24 raidījumā “Globuss”.

Pēdējā Ramadāna diena.

 Neļauj Ramadānam paiet bez pēdām!

Pieci Islāma pīlāri. Otrā sērija.

 Discoverislam.co.uk kompānijas sagatavotas multenes otrā sērija. Aleksis uzzina galvenos ticības pīlārus

 

 

Pieci Islāma pīlāri. Pirmā sērija.

 Discoverislam.co.uk kompānijas sagatavota multene bērniem tulkota latviešu valodā. Aleksis izjautā Jūsufu par viņa uzskatiem un ticību

 

 

Halids Jasīns – Pravieša raksturs

 Pazīstama muslimu lektora Halida Jasīna lekciju fragmenti, kuros viņš emocionāli raksturo izcilas Pravieša Muhammada (lai viņam miers un Allāha svētība) rakstura iezīmes

 

 

Radītājs

 Pasaule ir pārsteigta par Apple kompānijas radītajiem produktiem. Bet kurš radīja apple (ābolu), kuru mēs ēdam?

 

 

LIKC Islāma infopunkts Rīgā

Latvijas muslimu veidoto akciju fragmenti, kurās viņi piedāvāja bezmaksas informāciju par islāmu visiem interesentiem pašā Vecrīgas centrā

 

 

Jūsufs Estess – Kas ir islāms? Pirmā daļa.

 Kas tad ir islāms? Uz šo jautājumu atbild kādreizējais kristiešu priesteris Jūsufs Estess

 

 

Jūsufs Estess – Kas ir islāms? Otrā daļa.

Kas tad ir islāms? Uz šo jautājumu atbild kādreizējais kristiešu priesteris Jūsufs Estess

 

 

Muhammeds Muhtārs Aš-Šankītī – Krietnā dzīve

 Viens no Saūdu Arābijā iecienītākajiem šeihiem raksturo nozīmīgāko brīdi cilvēka dzīvē.

 

 

Slaveni vēsturnieki un politiķi par Muhammedu

 ahatmas Gandija, Ļeva Tolstoja, Bernarda Šova un daudzu citu slavenību savulaik teiktais par Pravieti Muhammadu (lai viņam miers un Allāha svētība).

 

 

Kāpēc?

 Neliela animācijas filma, kas ataino nepatīkamus brīžus, ar kuriem nereti nākas saskarties katram ticīgam muslimam

 

 

Ibn Al-Kajjims – Krusta pielūdzēji

 Pazīstama islāma zinātnieka Ibn Al-Kajjima Al-Džauzijas dzeja veltīta krustā sišanas dogmai

 

 

Muhammeds Bībelē

 [Piektā Mozus grāmata 18:18] Šis nelielais pants iespējams norāda uz lielām lietām

 

 

Kādēļ Žāks Ifs Kusto pieņēma Islāmu?

 Slavens franču okeanogrāfs Žaks Ifs Kusto savulaik paziņoja, ka ir kļuvis par muslimu. Viņa islāma pieņemšanas pamatā bija dabas parādība, kuru viņš novēroja pasaules jūrās

 

 

Mekkas noslēpums

 Mekas pilsētā atrodas Kāba – celtne, kuru savulaik uzcēla pravietis Ābrahāms ar savu dēlu Išmaēlu (lai miers viņiem abiem). Bet pati šī pilsēta atrodas pavisam neparastā zemeslodes vietā

 



  • Komentāri

    1. UMARS

      assalamu aleikum.cik man ir informacijas kusto nekad nav pieņemis Islāmu un tika apglabats ka katolis katoļu kapsēta,ka arī viņa radi oficiala paziņojuma atspekoja baumas,ka viņs esot pieņemis Islāmu,un Allāh zin labāk.Iesaku parbaudīt adminam šo info.

    Atstāt komentāru