Klausies Korāna recitāciju Korāns, Pārliecība

Korāns – islāma Svētie Raksti

Korāns ir precīzi pierakstīti vārdi, ko Dievs caur eņģeli Gabrielu atklāja Pravietim Muhammadam (sa) arābu valodā. Muhammads (sa) Korāna tekstu iegaumēja un pēc tam diktēja saviem līdzgaitniekiem, kuri to pierakstīja. Pravieša (sa) dzīves laikā Korāns tika vairākkārtīgi pārbaudīts, lai tā pieraksts būtu pareizs. Neviens vārds no Korāna 114 nodaļām (sūrām – arābu val.) laika gaitā nav mainīts, un tas ir nonācis līdz mūsdienām tieši tādā formā, kā tika četrpadsmit gadsimtus atpakaļ atklāts Pravietim Muhammadam (sa).

Korāns ir pēdējais atklātais Dieva Vārds. Tas ir katra musulima ticības un prakses galvenais avots. Korāns ietver sevī visus jautājumiem, kas attiecas uz mums kā cilvēkiem: gudrību, doktrīnas, pielūgsmi un likumus, bet tā pamattēma ir attiecības starp Dievu un Viņa radību. Vienlaikus tas sniedz arī vadlīnijas taisnīgai sabiedrībai, pareizai cilvēku uzvedībai un taisnīgai ekonomikas sistēmai.

Šajā video sērijā parislamu.lv piedāvā lasītājiem iepazīties ar Korāna recitāciju arābu valodā, vienlaikus lasot tā tulkojumu latviski.

Korāns: Sūra Atverošā (Al-Fātihah)

Korāns: Sūra Veltīšanās Vienam (Al-Ikhlās)

Korāns: Sūra Sapulce (Al-Džumuah)

Korāns: Sūra Rītausma (Al-Falaq)

Korāns: Sūra Ļaudis (An-Nās)

Sūra Priekšpusdiena (Ad-Duhā)



  • Atstāt komentāru