Par Latvijas karoga zaimošanu liek cietumā un Muhameds ir kas daudz vairāk, uzskata islāma pārstāvis Muslimu pasaule, Pasaulē

islams-muslims-45433778Pārpublicēts no Delfi.lv (2015. gada 10. janvāris)

Par Latvijas valsts simbolu zaimošanu var tikt piespriests sods – brīvības atņemšana līdz trim gadiem, tātad valsts likumos ir noteikts, ka vārda brīvībai ir robežas, kuru pārkāpšana tiek sodīta, dažas dienas pēc uzbrukuma satīras žurnāla “Charlie HebdoParīzes birojam, kurā gāja bojā 12 cilvēki, portālam “Delfi” atzina Latvijas Islāma kultūras centra priekšsēdētājs Imrāns Oļegs Petrovs.

Pravietis Muhameds lielākajai daļai no pusotra miljarda pasaules islāmticīgo kopienas nozīmē daudz vairāk, nekā valsts vai nacionālie simboli dažādu demokrātisko valstu iedzīvotājiem, uzsvēra Petrovs.

“Pirmkārt, vēlos atgādināt, ka, runājot par terorismu, musulmaņu darbības nobāl, salīdzinājumā ar to, ko ir veikušas un turpina veikt, tā saucamas civilizētās valstis. Karos Irākā un Afganistānā gājuši bojā vairāk nekā divi miljoni mierīgo iedzīvotāju – musulmaņu, kas nebija saistīti ar teroristiem,” sacīja Petrovs. Savukārt 20.gadsimtā notikušajos karos dzīvību zaudējuši 90 miljoni cilvēku. “Musulmaņi nav saistīti ne ar viena no šiem kariem uzsākšanu,” norādīja Petrovs.

“Tāpēc mūs, Latvijas musulmaņu kopienu, pārsteidz liekulība, kas ir vērojama attieksmē pret dažādu pušu noziedzīgiem aktiem, to nosodīšanu vai attaisnojumu,” sacīja Petrovs, atzīmējot, ka Latvijas Krimināllikuma 93.pants paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem par Latvijas valsts simbola zaimošanu.

Tas nozīmē, ka valsts likumos noteikts – vārda brīvībai ir robežas, kuru pārkāpšana tiek sodīta, turklāt pravietis Muhameds lielākajai daļai islāmticīgo nozīmē daudz vairāk, nekā valsts nacionālie simboli dažādu demokrātisko valstu iedzīvotājiem, pauda Petrovs.

“Galu galā, sekojot informāciju plūsmai dažādos medijos, pašlaik nerodas nekāda skaidrība, kas īsti notika Parīzē. Tiek uzdoti jautājumi, kuri liek zem jautājuma zīmes visu oficiālo versiju par trim musulmaņiem, kā uzbrucējiem. Ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību var viegli radīt tāda veida iestudējumu, kura mērķis varētu būt jaunu antiislāmisku likumu “bīdīšana”,” par notikumiem Parīzē sacīja Petrovs, piebilstot, ka tāpēc pašlaik ko sīkāk komentēt šajā jautājumā ir pārsteidzīgi.

Jau vēstīts, ka trīs bruņoti cilvēki trešdien uzbruka “Charlie Hebdo” Parīzes birojam, nogalinot 12 cilvēkus. Vēl desmit cilvēki tika ievainoti.

Savukārt piektdien netālu no Parīzes un arī Parīzes teritorijā notika divas vērienīgas operācijas, policijai dodoties aizturēt trešdienas asiņainajā uzbrukumā laikraksta “Charlie Hebdo” redakcijai aizdomās turētos, kā arī teroristus, kuri lielveikalā sagrāba ķīlniekus, pieprasot brāļu Kuači atbrīvošanu.