Honkongas muslimi vēršas pret naidu ar mieru Muslimu pasaule, Pasaulē

Piektdienas lūgšana Honkongā

Piektdienas lūgšana Honkongā

Lai vērstos pret pieaugošo islamafobijas vilni, muslimu kopienas vadība Honkongā ir nākusi klajā ar publisku ‘miera vēstuli’, kas skaidro patiesās islāma mācības un kliedē ar islāmu saistītos mītus un nepareizos priekšstatus.

„Pēdējo 175 gadu laikā, Honkongas muslimi ir dzīvojuši blakus saviem ne-muslimu kaimiņiem, un mēs patiesi nevēlamies neko citu, kā vien turpināt šo miermīlīgo līdzāspastāvēšanu,” South China Morning Post citē vēstuli, kuru parakstījušas divdesmit viena muslimu grupa un kas iznākusi gan angļu, gan ķīniešu valodās.

„Mēs prasām, lai reliģija netiktu tiesāta, balstoties uz atsevišķiem piemēriem, bet gan saskaņā ar tās patiesajiem rakstiem un avotiem. Ikvienā grozā ir pa sliktam ābolam.”

Vēstule nāca klajā pēc nesenajiem ziņojumiem, ka tā sauktais ‘Islāma valsts’ grupējums ir sācis vervēt viesstrādniekus no Indonēzijas. Šie paziņojumi izraisīja kāpumu pret muslimiem vērstos naidīgos uzbrukumos pēc tam, kad muslimu sievietes bija ziņojušas par vairākiem gadījumiem, kad uz viņām tika vērsti komentāri par viņu saiknēm ar terorismu.

Ejot soli uz priekšu, muslimu grupas piedāvāja vēstulē plašākai sabiedrībai iespēju ieskatīties muslimu ticības pamatos.

„Diskriminācija eksistē katrā sabiedrībā, un mēs nevaram teikt, ka Honkongā tās nav,” teica Adīls Māliks, angļu valodas skolotājs un viens no Honkongas Discover Islam izglītojošās grupas direktoriem. „Mēdiju ziņojumi ir iznesuši šīs problēmas no zemapziņas uz apziņu, jo tie notiek mūsu pašu durvju priekšā. Kā kopiena, mēs esam sajutuši šo ziņojumu negatīvās sekas.” Māliks, kurš ir dzimis un audzis Honkongā, teica, ka atklātās vēstules uzdevums esot „veidot tiltus ar vietējo kopienu”.

Vienotība

Biznesmenis Alī Diallo, kurš atbrauca uz Honkongu no Gvinejas pirms pieciem gadiem, pasniedz dažādus islāma kursus. Viņaprāt, šī vēstule ir parādījusi muslimu kopienas vienotību, lai vērstos pret draudiem. „Kopš es ierados Honkongā, šī ir pirmā reize, kad es redzu muslimu kopienu šādi apvienojamies,” viņš teica.

Muhammads Aršads, Honkongas galvenais imāms, teica, ka vietējos muslimus šokēja mediju ziņojumi, „jo tie bija negaidīti un lielākā daļa no viņiem joprojām neticot, ka ‘Islāma valsts’ varētu sniegties tik tālu”. Aršads teica, ka policijas vadītāja Leunga Cun-jinga un komisāra Endija Tsang Vai-hunga komentāri par terorisma draudiem un iespējamām saiknēm ar ‘Islāma valsti’ „noteikti balstās uz inteliģences ziņojumiem, tāpēc mēs esam lūguši mūsu kopienu būt piesardzīgiem un sadarboties ar valsts kārtības dienestiem”.

Tiek lēsts, ka Honkongā ir aptuveni 200,000 līdz 250,000 muslimu. Aptuveni 100,000 ir no Indonēzijas un strādā par mājkalpotājiem. Pārējie ir iebraucēji no dažādām pasaules vietām, to skaitā Pakistānas, Bangladešas un Rietumāfrikas. Tikai aptuveni 20,000 muslimu ir Honkongas pilsoņi.

———————–

Raksta avots: muslimvillage.com

Raksta oriģinālavots: onislam.net