Muslima atbilde 25,000 Drēzdenes anti-islāma protestantiem Muslimu pasaule, Pasaulē

Pegida-AFPCienījamie 25,000 Drēzdenes anti-islāma protestanti un Pegida,

Es dzirdēju, ka tūkstoši izgāja ielās, lai vērstos pret manu reliģiju. Pagāšnedēļ un pagāšmēnes. Jūs izgājāt ielās, lai protestētu pret imigrāciju, ārzemniekiem un katru, kura ādas krāsa ir tumšāka par jūsējo. Es nesalīdzināšu to ar nacistu Vāciju. Es nesaukšu jūs par fanātiķiem, es neaizvainošu jūs un neiegrimšu stereotipos. Tomēr problēma ir un paliek.

Jūs izgājāt ielās ar saukļiem par to, ka jūsu pilsēta ir pārpildīta ar muslimiem. Taču tikai 0.1% Drēzdenes iedzīvotāju ir muslimi. Jūs pastāvat uz to, ka imigranti ir pārpildījuši jūsu skolas, liekot jūsu bērniem meklēt izglītību kilometriem tālu. Taču tikai 2.5% Drēzdenes iedzīvotāju ir dzimuši ārvalstīs.

Jūs sakāt, ka muslimi iekaro Vāciju. Taču tikai 5% Vācijas iedzīvotāju ir muslimi.

Jūs izgājāt ielās, lai protestētu pret „rietumu islamizāciju”. Taču gadsimtā, kurš ir pieredzējis divus pasaules karus, dekolonizācijas procesu, neskaitāmus civilos konfliktus, ārvalstu intervenciju, globalizāciju un cita veida tautu pārceļojumus, muslimi Eiropā sastāda vien mazu minoritāti. Mazāk par 6%. Diezgan neveiksmīgs kolonizācijas process, vai ne tā?

Jūs uzstājāties pret bēgļiem un patvēruma meklētājiem, sakot, ka viņi izvēlas Vāciju par savu galamērķi dēļ sociālās apgādes sistēmas un augstā labklājības līmeņa. Taču saskaņā ar UNHCR, visā pasaulē kopumā ir 51.2 miljoni bēgļu. Vācija no tiem uztur mazāk nekā 0.01%.Vai tiek prasīts par daudz? Vai šāds humanitārais pienākums ir par lielu jūsu valdībai, kura ir ratificējusi 1951. gada Bēgļu Konvenciju? Vai varbūt tas ir kā sods salīdzinājumā, piemēram, ar Libānu, kurā katrs ceturtais cilvēks ir Sīrijas bēglis?

Protestētāji, jūs neesat vieni. Manā valstī – Lielbritānijā – mums ir pašiem sava anti-imigrācijas partija. Ukip ieguva savu pirmo deputātu Klaktonā (Clacton) ar neko citu kā vien anti-imigrācijas retoriku. Lai gan tkai 4.3% Klaktonas iedzīvotāju ir dimuši ārvalstīs.Parlamentārā sistēmā, kurā katrs vēlēšanu apgabals ievēl pārstāvi, kas paustu viņu viedokli, Ukip nevar darīt Klaktonas labā itin neko.

Vai redzat saikni? Varbūt man tomēr ir jāpaskaidro. Jums līdzīgie mēdz bāzēties vietās, kur viņu ‘problēma’ nemaz patiesībā neeksistē. Varbūt tādējādi šis ir negatīvas uztveres jautājums? Bailes no nezināmā? Neiecietība balstīta neziņā? Zemāka sabiedrības slāņa padarīšana par grēkāzi? Mēdiju dezinformācija?

Es paskaidrošu sīkāk. 36.2% Londonas iedzīvotāju ir dzimuši ārvalstīs. Tas ir aptuveni piecpadsmit reizes vairāk nekā ārvalstnieku īpatsvars Drēzdenē. Daudz lielāka dažādība. Salīdzinājumā ar pārējo valsti, Londonā Ukip ir vismazākā popularitāte– neatkarīgi no demogrāfijas datiem, ārvalstnieku vidū vai nē. Londona ir brūno, melno un balto metropole, kur visi strādā plecu pie pleca. Mēs visi plaukstam un zeļam. Šodien es redzēju ateistu. Vai ziniet? Es nemēģināju viņu pievērst islāmam, nedz arī nocirtu viņam galvu dēļ zaimošanas; es palīdzēju viņam izkāpt no autobusa. Viņam bija 74 gadi.

Vai saprotat, ko ar to domāju?

Jūsu vienīgais priekšstats par islāmu balstās uz to, ko saka kaste jūsu dzīvojamajā istabā. Informāciju, kurai jūs sevi pakļaujat, ir apsēdušas apstiprinājuma neobjektivitāte un kognitīvā disonanse. Šāda informācija polarizē un zvērisko ikkatru, kurš nav tāds kā jūs.

Jūs baudāt mēdiju galēji labējo islāma atainojumu. Tas liek jums justies labi. Pārākiem. Labākiem. Mēs esam barbariskie muslimi. Mēs necienām sievietes un uzspiežam citiem savu ticību.

Vai jūs zināt, ka Turcijā, Indonēzijā un Bangladešā, kas visas ir muslimu vairākuma valstis,ir bijis vairāk ievēlētu sieviešu kārtas valdības galvu nekā gandrīz jebkurā no rietumu valstīm? Vai jūs zināt, ka Kurāns skaidri nosaka, ka „reliģijā nav piespiešanas” (2:256)?

Vai jūs zināt, ka jūsu izkropļotā dezinformācija par manu reliģiju palīdz teroristiem? Vai jūs zināt, ka jūs esat vienisprātis ar teroristiem par to, kas liekas veidojam neatņemamu jūsu identitātes daļu: ka islāms ir vardarbīgs? Vai jūs zināt, ka jūs lietojat pat vienu un to pašu metodoloģiju, lai to sludinātu – citējat pantus ārpus konteksta un izvairāties no intelektuālām sarunām?

Un vispār – kas gan jūsuprāt ir muslimi? Arābi? Mazāk nekā 20%no mums ir arābi. Indieši vai pakistānieši? Jau atkal mazāk nekā 20%. Turki? Mazāk nekā 5%. Nav vairāk minējumu? Tātad jūs nevarat identificēt vairāk nekā pusi no mums.

Jūs nosakāt mūsu identitāti, balstoties uz mūsu rasi. Vai jūs nesatrauc tas, ka tik daudziem absolūti legāli ir tik šaurs skats uz pasauli? Vai tas nenorāda uz tādu pasaules skatījumu, kuru ierobežo aizspriedumi? Vai tas nenovedīs pie nekompetentiem pieņēmumiem un pārkāpumiem attiecībā uz to, kas ir neizprotams un nezināms?

Un kas notiek ar vācu muslimu? Vai viņš ir pasargāts savas baltās ādas krāsas dēļ? Vai varbūt viņu pasludina par nodevēju, no kura ir jāizvairās? Vai ir grūti izvēlēties starp rasismu un nevērību pret savu tautieti? Neizvēlieties nevienu. Izvēlieties izglītību. Toleranci. Laipnību.

Atbrīvojiet sevi no galēji labējo mēdiju (kuri nepazīst ārzemniekus) burvju loka, kas iebaro galēji labējām ļaužu masām (kuri nepazīst ārzemniekus) to, kas viņiem ir jādomā par ārzemniekiem.

Gribu uzdot jums jautājumu – vai esat kādreiz tikušies ar muslimu? ‘Tikušies’ nav sinonīms lamu izkliegšanai uz viņu vai viņa noduršanai viņa paša mājās vai ārpus tās.Nē – vai jūs esat kādreiz apsēdušies kopā ar muslimu, lai ar viņu aprunātos? Strādājuši kopā ar muslimu?

Jums vajadzētu to darīt. Varbūt lidostā, kur mums ir 42 reizes lielāka iespēja tikt pārmeklētiem un tādējādi deklarētiem par drošiem cilvēciskajai saskarsmei.

Ar cieņu,

Reāls muslims (ne tas, kuru rāda televīzijā)

————————————–

Raksta autors: Rabah Kherbane – jurisprudences students, kurš specializējas starptautiskajos likumos, cilvēktiesību likumos un pašreizējās situācijas legālajā analīzē.

Raksta avots: http://www.huffingtonpost.co.uk/rabah-kherbane/germany-islam_b_6486818.html

(Tulkots un publicēts ar raksta autora atļauju.)