Vai islāms ir visvardarbīgākā reliģija pasaulē? (1/4) Vēsture

Naids pret islāmu

Pāvests Benedikts XVI citēja ortodoksālā (pareizticīgā) kristieša, Bizantiešu impērijas imperatora Manuēla II Paleologosa (Manuel II Paleologos) teikto: “Parādiet man, ko tieši jaunu ir ieviesis Muhammads, un tajā jūs atradīsiet tikai ļaunas un necilvēcīgas lietas, tādas kā viņa pavēli viņa sludināto ticību izplatīt ar zobena palīdzību.”*

Semjuels P Huntingtons (Samuel P Huntington): Islāms ir ienaidnieks numur viens.

No pirms-krustnešu laikiem līdz pat mūsdienām daudzi prominenti kristieši bieži raksturo islāmu kā ļaunumu un terorismu. Islāms ir viņu ienaidnieks, kas jāiznīcina.

*Avots: BBC News http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5346480.stm

Kristietības izplatīšana ar zobenu

Koloniālisms un Imperiālisms

115. – 20. gs Spānija, Portugāle, Britu karaliste, Holande un Francija okupēja Āfriku, Āziju un Ameriku zelta, DIEVA un slavas vārdā.

Karaliene Izabella atbalstīja izpēti galvenokārt, lai izplatītu kristietību. (MS Encarta, Spāņu impērija – Spanish Empire)

Livonijas ordenis apvienojās ar Teitoņu bruņiniekiem, lai piespiestu slāvus pieņemt kristietību. (MS Encarta, Militāri reliģiskās pavēles – Military Religious Orders)

Kristietības izplatīšana ar zobena palīdzību. Uz katra kaujas kuģa bija priesteri.

Tādi “pētnieki” kā Pizzaro un Kortezs nogalināja daudzus vietējos iedzīvotājus. Citi padarīja viņus par vergiem, tai skaitā afro-amerikāņus.

Simtiem miljonu cilvēku tika nogalināti, paverdzināti un ievainoti Āfrikā, Āzijā, Austrālijā un Amerikā.

Inkvizīcija

inkvizicija 13Eiropiešu valstis izplatīja savu reliģisko pārliecību un likvidēja citas reliģijas.

Romas katoliskās valstis, it īpaši jau Spānija, devās pievērst kristietībai ne-kristiešu vietējos iedzīvotājus.

Protestantu valstis arī izmantoja reliģiju kā ieganstu, lai paplašinātos. 19. gs. sākumā britu misionāru grupējumi kļuva par ievērojamu iemeslu šīs valsts veiktajiem kolonizācijas centieniem. (MS Encarta, Kolonizācija un Kolonijas – Colonialism and Colonies)

Izmeklēšanas laikā bieži tika izmantota spīdzināšana, lai panāktu atzīšanos ķecerībā. (MS Encarta, Inkvizīcija – Inquisition)

Katoļu priesteri spīdzināja un pat nogalināja daudzus jūdus un muslimus, cenošoties pievērt viņus katolicismam.

Izzog zemes un ceļ valstis

izzogBritu kolonisti izzaga aborigēnu (vietējo iedzīvotāju) zemes un nogalināja viņus. (MS Encarta, Austrālijas aborigēni – Aboriginal Australians)

Indiāņi tika nogalināti un kļuva par mazākumu ASV un Kanādā.

Barbara Millere (Barabara Miller): “Pasludinot Austrāliju par Terra Nullius, neapdzīvotu un nonāvējot jebkuru vietējo iedzīvotāju grupu, kas pretojās zemes sagrābšanai, ar daudz pārākiem ieročiem, slimībām, saindētiem ūdens avotiem un miltiem, sajauktiem ar arsēnu, britu kolonisti nodibināja institūcijas un valdības, kas veica savu vardarbīgo kundzību…”*

ASV, Kanāda un Austrālija ir sekmīgas invāzijas rezultātā radušās valstis.

*Avots: http://www.sydneyline.com/Terra%20Nullius%20uses.htm

Civilizācija

civilizacija 1Antonio dziesma, Mišela Franka vārdi (Antonio’s Song, Michael Frank): “Segas ko tie deva indiāņiem tikai izraisīja viņu nāvi.”

Baltādainie deva indiāņiem inficētas segas, lai viņus nogalinātu.

Attēlā redzama glezna “Asaru ceļš”, Roberta Lindneuksa (“The Trail of Tears”, Robert Lindneux) attēlotā Amerikas pamatiedzīvotāju (indiāņu) piespiedu migrācija no ASV austrumiem uz indiāņu apdzīvoto teritoriju Oklohomā 1830-tajos gados un 1840-to gadu sākumā.

Starp šiem cilvēkiem, kas bija spiesti veikt šo ceļojumu ar kājām bija Čerokī (Cherokee), Krīku (Creek), Čoktavu (Choctaw) un Čikasavu (Chickasaw) ļaudis. Daudzi no viņiem mira šajā garajā un grūtajā ceļā. (MS Encarta, Ziemeļamerikas pamatiedzīvotāji – Native Americans of North America)

Civilizācija #2

civilizacija 2ASV kavalērija nogalināja simtiem Siouks (Sioux) vīriešus, sievietes un bērnus, kas bija aizbēguši uz apmetni pie Wounded Knee Creek.

Sand Creek slaktiņš

1864. gadā pulkvedis Džons M. Čivingtons (John M. Chivington) un viņa karavīri nogalināja 200 Čeienne (Cheyenne) un Arapaho ļaudis, vairums no kuriem tobrīd gulēja. (MS Encarta, Ziemeļamerikas pamatiedzīvotāji – Native Americans of North America)

Verdzībaverdziba

Vairāk nekā 10 miljoni afrikāņu 200 gadu garumā ar varu tika pārtransportēti uz Ameriku. Par katru sagūstīto mira 10 cilvēki, aizstāvot savu ģimeni.

Cilvēki tika pārvadāti saspiesti tik cieši, ka nebija iespējams pakustēties.

Portugāļu monopolam vergu tirdzniecības biznesā sekoja Lielbritānija, Holande, Francija, Dānija un Amerikas kolonijas, pievienojoties vergu pārvešanai no Āfrikas uz Jauno pasauli. (MS Encarta, verdzība – Slavery)

(raksta turpinājums sekos)

———————————-

Avots: https://islammyreligion.wordpress.com/2008/12/16/is-islam-the-most-violent-religion-in-the-world/



  • Atstāt komentāru