Foto: COVID-19 Kuveitā Kuveita, Muslimu pasaule

Foto: COVID 19 Kuveitā mainīts Adhāns

kuwait-mosque-changed-the-adhan-coronavirus-scaled

Koronavīrusa draudu priekšā, Kuveitas mošejas ir mainījušas vārdus Adhāna (muslimu acinājuma uz lūgšanu) tekstā. Adhāns tagad aicina ticīgos pildīt lūgšanas savās mājās. Šis solis tika sperts, lai pasargātu kopienu no COVID-19 izplatīšanās.

Muezīni (cilvēki, kas izpilda aicinājumu uz lūgšanu) Kuveitā tagad aizvieto Adhāna vārdus “haya alas-salah” (nāciet uz lūgšanu) ar “al-salatu fi buyutikum” (pildiet lūgšanu mājās), prasot vietējos ļaudis pildīt lūgšanas mājās.

Šeit variet dzirdēt Kuveitas Adhānu emocionālā muezīna izpildījumā, kurš nespēj noturēt asaras Adhāna beigās:

Kad Dr. Abdullah Al-Sanad, Kuveitas veselības ministrijas pārstāvim, tika jautāts par šīm izmaiņām, viņš atbildēja, ka šāds solis ir palīdzējis apturēt vīrusa izplatīšanos. Arī pravietis Muhameds (s) esot tā rīkojies stipru lietusgāžu un vēja laikā.

Lietainā dienā ibn Abbaas teica muezīnam: “Kad tu teiksi ‘es liecinu, ka nav neviena cita pielūgsmes vērta kā vien Dievs’, tad nesaki ‘haya alas-salah’ bet saki ‘saloo fee buyootikum’ (pildiet lūgšanas mājās).” Likās, ka ļaudīm tas nepatika, un tad viņš teica: “Tā darīja tas, kurš ir labāks par mani. Patiesi, džumā lūgšana ir azmah (obligāta, kad jūs dzirdat aicinājumu uz to) un nes nevēlos, ka jums atgadītos kas ļauns, ejot lietū un dubļos.” (Bukhari 2/307; ibn Mādža 300)

(Ja arī tev ir kāda aizkustinoša ar COVID-19 saistīta fotogrāfija no muslimu pasaules, atsūti mums uz admin@parislamu.lv – publicēsim. Iemūžināsim šo grūto ummai laiku īpašā COVID-19 fotogrāfiju sērijā.)

_______________________________

Avots: sagatavots balstoties uz: https://theislamicinformation.com/kuwait-changed-the-adhan-coronavirus/

 



  • Atstāt komentāru