Foto: COVID-19 Palestīnā Muslimu pasaule, Palestīna

Foto: COVID-19 Palestīnā – Izraēla konfiscē Koronavīrusa slimnieku aprūpes centra celtniecības materiālus

20200326_ibziq_confiscation_top

Koronavīrusa krīzes laikā, Zieneļu Rietumkrastā Izraēla konfiscē teltis, kas bija domātas klīnikas celtniecībai.

Ceturtdien, 2020. gada 26. martā, apmēram 7:30 no rīta, Rietumkrasta Izraēlas civilās administrācijas pārstāvji militārā auto ar buldozeri, divām kravas automašīnām un ceļamkrāniem  ieradās Khirbet Iziq, kas atrodas ziemeļu Jordānas ielejā. Viņi konfiscēja stabu20200326_ibziq_confiscation1s un audeklus, kas bija domāti astoņu telšu celtniecība: divām klīnikām, četrām ārkārtas izmitināšanās teltīm un divām mošejām. Izraēliešu spēki konfiscēja arī skārda celtni, kas tur atradās jau divus gadus, kā arī ģenerātoru un smilšu un cementa maisus. Savākatas tika arī četras paletes ar cementa blokiem, kas bija domātas telšu grīdām un četras citas tika iznīcinātas.

Kamēr visa pasaule cīnās ar ārkārtas veselības aprūpes krīzi, Izraēlas militāries pēki velta laiku un resursus, lai mocītu Reitumkrasta neaizsargātu palestīniešu kopienu, kuru Izraēla jau gadu desmitiem ilgi cenšas padzīt no šīs vietas. Neatliekamās palīdzības centienu iznīcināšana veselības aprūpes krīzes laikā ir jo īpaši nežēlīgs piemērs tam, kā Izraēla nodarbojas ar vardarbību pret šīm kopienām – šāda rīcība veselības krīzes laikā iet pret cilvēktiesībām un humanitārisma principiem. Atšķirībā no Izraēlas politikas, šī pandēmija nešķiro cilvēkus pēc tautības, etniskās piederības un reliģijas. Šobrīd ir īstais laiks valdībai un militāriem spēkiem atzīt, ka šādā krīzē Izraēla ir atbildīga par piecu miljonu palestīniešu, kas dzīvo zem viņu kontroles okupētajās teritorijās, veselību un labklājību.

(Ja arī tev ir kāda aizkustinoša ar COVID-19 saistīta fotogrāfija no muslimu pasaules, atsūti mums uz admin@parislamu.lv – publicēsim. Iemūžināsim šo grūto ummai laiku īpašā COVID-19 fotogrāfiju sērijā.)

________________________________

Avots: raksts sagatavots balstoties uz: https://www.btselem.org/press_release/20200326_israel_confiscates_clinic_tents_during_coronavirus_crisis



  • Atstāt komentāru