Atklāta vēstule Rīgas Stradiņa Universitātes vadībai Palestīna, Pasaulē

Muslimu studentu biedrības “Ibn Sina” atklāta vēstule Rīgas Stradiņa Universitātes vadībai


WhatsApp Image 2023-10-21 at 8.15.42 PMSatraukums par Rīgas Stradiņa Universitātes neseno paziņojums sakarā ar Izraēlas un Palestīnas konfliktu

“Ibn Sina” biedrība raksta, lai paustu patiesu satraukumu sakarā ar universitātes neseno paziņojumu par Izraēlas un Palestīnas konfliktu. Mēs, norūpējušies studenti, ar smagu sirdi dalāmies savās domās par iepriekš minēto apgalvojumu.

Šķiet, ka attiecīgais paziņojums noraida Palestīnā notiekošo krīzi, tostarp tās sarežģīto vēsturi, kurā kopš šī nesenā konflikta sākuma tūkstošiem nevainīgu civiliedzīvotāju, tostarp bērni, ir traģiski zaudējuši dzīvības.

Situācijas nopietnība prasa, lai mēs atzītu ciešanas un apņemtos ievērot empātiju, godīgumu un atbalstu visām skartajām pusēm, pretstatā aklajai nostājai, kas pilnībā atstāj novārtā lielu daļu, ja ne vairākumu cilvēku, kas cietuši šī konflikta rezultātā.

RSU lepojas ar to, ka ir akadēmiskās izcilības institūts, īpaši medicīnas zinātņu jomā.

Ir svarīgi apzināties, ka mūsu studentu kopums ir daudzveidīgs – tas iekļauj dažādu izcelsmju un uzskatu cilvēkus. Mēs lepojamies ar šo mūsu universitātes plurālisma iezīmi.

Mūsu kolēģi nāk no dažādām kultūrvidēm; daudzi ir palestīniešu izcelsmes, kuri, tāpat kā jebkurš cits, ir pelnījuši justies droši un novērtēti šajos grūtajos laikos.

Viņu ģimenes piedzīvo neiedomājamas grūtības. Ir svarīgi, lai universitāte atzītu šī konflikta dziļo ietekmi uz viņiem. Šāda pieeja ne tikai atbilstu mūsu izglītības iestādes iekļaušanas un godīguma vērtībām, bet arī palīdzētu visiem studentiem justies droši, gaidīti un novērtēti.

Kopš šī nesenā konflikta sākuma, daudzi studenti ir sazinājušies ar mūsu biedrību, paziņojot, ka ir saskārušies ar diskriminējošiem, aizskarošiem un nievājošiem komentāriem, ko universitātes teritorijā izteikuši citi RSU studenti, piemēram, “teroristu simpatizētājs”.

Tas nekādā gadījumā nav pieņemami un rada naidīguma gaisotni, kas šobrīd tieši ietekmē daudzu RSU studentu studijas. Apsveicama būtu universitātes iejaukšanās, lai atjaunotu mierīgu studiju vidi, nevis apgalvojumi, kas rosina emocijas un rada negatīvu gaisotni.

Mēs ceram, ka šīs bažas var atrisināt un ka mēs varam strādāt kopā, lai nodrošinātu, ka mūsu universitāte joprojām ir vieta, kur ikviens var mācīties, augt un attīstīties bez bailēm un aizspriedumiem.

Paldies, ka pievērsāt uzmanību šim jautājumam.

Ar cieņu,

“Ibn Sina” biedrība



  • Atstāt komentāru