Ceļojums aizsaulē (4/8): Ticīgais Paradīzē Pārliecība

Kā tie, kas savas ticības dēļ gūs panākumus – Paradīzi, tiks tajā uzņemti.

bg-jacobs-ladder-heaven-51143344Paradīze

Ticīgos atvedīs līdz astoņiem lielajiem Paradīzes vārtiem. Tur viņus sagaidīs prieka pilni eņģeļi, kas apsveiks viņus ar drošo ierašanos un atpestīšanu no Elles.

“Un tos, kuri bijās savu Kungu, pūļiem vedīs uz Paradīzi un, kad viņi pie tās atnāks, tiks atvērti tās vārti un tās sargi viņiem sacīs: “Miers un drošība lai ir pār jums! Jūs esat labuma pilni, jel ieejiet tajā uz mūžiem!” (Kurāns 39:73)

(Ticīgajiem tiks teikts): “Ak, mierpilna dvēsele! Atgriezies pie sava Kunga apmierināta un gandaroša, jel ieej Manu kalpu pulkā/vidū/starpā, un ieej Manā Paradīzē!” (Kurāns 98:27-30)

Pirmie Paradīzē ieies paši labākie muslimi. Vistaisnīgākie no viņiem pacelsies uz visaugstākajiem līmeņiem. (Sahīh al-Džāmi)

“Bet tas, kurš atnāks pie Viņa, būdams ticīgs, un būs padarījis labos darbus, tad tādi pelnīs visaugstākās pakāpes (Aizsaulē).” (Kurāns, 20:75)

“Un apsteidzošie, ak apsteidzošie – viņi ir tie pietuvinātie, [kas atradīsies] tīksmes dārzos.” (Kurāns 56:10-12)

Paradīzes apraksts Kurānā sniedz mums ieskatu tajā, cik brīnišķīga ir šī vieta. Mūžīgā mājvieta, kas piepildīs visas mūsu pilnvērtīgākās vēlmes, savaldzinās visas mūsu maņas, sniegs mums visu, ko vien mēs spētu vēlēties un vēl pat daudz vairāk. Dievs raksturo Savu Paradīzi kā vietu, kur ir zeme, kas radīta no smalka muskusa pulvera (Sahīh Muslim), augsne no safrāna (Miškat), ķieģeļi no zelta un sudraba un oļi no pērlēm un rubīniem. Zem Paradīzes dārziem plūst upes ar mirdzošu ūdeni, saldu pienu, tīru medu un neapreibinošu vīnu. To krastos ir teltis, kas ir izgrebtu pērļu kupoli. (Sahīh Al-Bukhāri) Visa apkārtne ir piepildīta ar mirdzošu gaismu, saldi smaržojošiem augiem un smaržām, kuras var baudīt jau no tālienes. (Sahīh al-Džāmi) Tur ir diženas pilis, milzīgas savrupmājas, vīnogulāji, dateļpalmas un granātābolu koki (skatīt Kurānu 56:27-32), lotosa un akāciju koki ar zelta stumbriem. (Sahīh al-Džāmi) Pārpilnība nogatavojušos visa veida augļu: ogas, citrusi, kauleņi (ķirši, plūmes, u.tml.), vīnogas, melones, krauši (āboli, bumbieri, u.tml.), visa veida augļi, tropiskie un eksotiskie; jebkas, ko vien patiess ticīgais varētu vēlēties!

“… un tajās būs viss, kas dvēselei kārojams un acīm tīkams…” (Kurāns, 43:71)

Katram ticīgajam būs visskaistākais, dievbijīgākais un šķīstākais laulātais/ā, kas būs tērpts/a visizmeklētākajās drānās. Un šajā jaunajā pasaulē, kas izstaros mūžīgu prieku, būs vēl tik daudz visa kā cita!.

“Un neviena dvēsele nezina, kāds acu mierinājums ir apslēpts no viņiem par atmaksu par to, ko viņi bija darījuši.” (Kurāns, 32:17)

Bez fiziskām baudām, Paradīze sniegs tās iemītniekiem arī emocionālas un psiholoģiskas svētlaimes stāvokli, kā Pravietis (s) teica: “Tas, kurš ienāk Paradīzē, ir svētīts ar prieka (pilnu) dzīvi, viņš nekad nejutīsies nožēlojami, viņa drēbes nekad nenovalkāsies, un viņa jaunība nekad neizplēnēs. Cilvēki dzirdēs dievišķu saucienu: “Es sniedzu jums to, ka jūs vienmēr būsiet veseli un nekad nesaslimsiet, jūs dzīvosiet un nekad nemirsiet, jūs būsiet jauni un nekad nenovecosiet, jūs būsiet prieka pilni un nekad nejutīsieties nožēlojami.” (Sahīh Muslim)

Visbeidzot, skats, kas priecēs acis visvairāk, būs paša Dieva vaigs. Patiesam ticīgajam iespēja redzēt šo svētīto skatu – pašu Dievu – ir kā iegūt galveno balvu.

“[Vienas] sejas tanī dienā būs spīdošas, uz savu Kungu vien raugošas.” (Kurāns, 75:22-23)

Tā ir Paradīze, mūžīgās mājas un taisnīga ticīgā galamērķis. Lai Dievs, Visu Augstais, padara mūs tās cienīgus!

________________________

Autors: Imāms Kamils Mufti (līdzautors Abdurrahmāns Mahdi); šī raksta tulkojums ir veikts www.parislamu.lv pārraudzībā no tā angliskās versijas, kas atrodama: http://www.islamreligion.com/articles/406/journey-into-hereafter-part-4/ 

(Article by: Imam Kamil Mufti (co-author Abdurrahman Mahdi); this article has been translated by www.parislamu.lv from the English article at http://www.islamreligion.com/articles/406/journey-into-hereafter-part-4/)

________________________

Šajā rakstu sērijā lasiet:

Ceļojums aizsaulē (1/8): Ievads

Ceļojums aizsaulē (2/8): Ticīgais kapā

Ceļojums aizsaulē (3/8): Ticīgais Tiesas dienā

Ceļojums aizsaulē (4/8): Ticīgais Paradīzē

Ceļojums aizsaulē (5/8): Neticīgais kapā

Ceļojums aizsaulē (6/8): Neticīgais Tiesas dienā

Ceļojums aizsaulē (7/8): Neticīgais un Elle

Ceļojums aizsaulē (8/8): Noslēgums



  • Atstāt komentāru